Maaarket.si - Najbolj popularni izdelki na enem mestu
Maaarket.si - Najbolj popularni izdelki na enem mestu
Za živali

5 trikov za lastnike hišnih ljubljenčkov

Hišni ljubljenčki nas vsak dan razveseljujejo s svojo naklonjenostjo. Ne glede na to ali imate raje mačke ali pse, se lastniki velikokrat spopadajo s podobnimi izzivi.

1. trik: Vsak dan poskrbite za igro

Kosmatinci potrebujejo čas za gibanje in igro. Nikar ne zanemarite tega časa, ko se s svojim pasjim ljubljenčkom ali mačjo kraljico dodatno povežete. Zato ne potrebujete dragih igrač. Velikokrat zadošča že vrvica ali veja in naši kosmati ljubljenčki se bodo hitro razigrali z nami. 

Poskrbite za svoje ljubljenčke tudi, ko ste zdoma. Čeprav bodo večino časa prespali, bodo nadvse hvaležni razvedrila. Nastavite jim kakšno igračo, s katero se bodo zamotili, medtem ko boste v službi.

2. trik: Lažje uživaje tablete

Vsak lastnik se je že soočil s tem, kako težko je svojega ljubljenčka prepričati, da bi pogoltnil tableto. Tablete proti notranjim zajedavcem tako vsakemu lastniku hišnih živali predstavljajo izziv nekajkrat letno. 

Predlagamo preprost trik - naredite žepke za tablete. Zmešajte arašidovo maslo, mleko in malo moke. Tableto ovijte v to maso in vaš kosmati ljubljenček bo bombon z veseljem pohrustal.

Brez skrbi priboljšek je varen. Arašidovo maslo je sicer za ljubljenčke lahko v večjih količinah nevarno. Ker gre pri žepkih za tablete za majhno količino, bo z vašim ljubljenčkom vse v redu. Za vsak slučaj preverite, da ne vsebuje umetnega sladila Xylitol, ki lahko psom povzroči težave.

3. trik: Odstranjevanje madežev

Svoje kosmate prijatelje imamo radi. A nihče ne mara dlak, ki jih puščajo po vašem domu. Zato ste gotovo že vajeni pometanja in sesanja. Z blazin in kavča lahko dlake odstranite z gumijasto rokavico. Hitreje pa bo šlo s krtačo, ki je namenjena prav temu.

Gotovo je vaš ljubljenček že imel prebavne težave. In takrat ste opazili madež ravno na edini preprogi v stanovanju ali še huje - na sedežni garnituri. Se zgodi. Izognite se zahtevnemu čiščenju in smradu. Madež čimprej posujte s sodo bikarbono in nanj prelijte nekaj kapljic kisa. Burna reakcija stika sode in kisa bo zagotovo odstranila madež.

4. trik: Redno kopanje kosmatincev

En večjih izzivov je zagotovo kopanje. Pa vseeno se temu ne da izogniti. Pse lahko poleti okopate kar pred hišo, ko se vrnete s sprehoda. Zimsko kopanje psov in še posebej mačk pa predstavlja večjo dogodivščino. Da bo kopanje v banji ali tuš kabini lažje, uporabite igračko. Z njo boste svojega kosmatega prijatelja nekoliko zamotili. V pomoč vam bo gotovo tudi tuš ročka, kjer lahko vodni curek ugasnete kar na njej. In najpomembneje - nikoli ne zmočite gobčka in oči svojega ljubljenčka.

5. trik: V posodo s hrano dajte žogico

Se tudi vaša mačja kraljica preveč željno zažene v posodo s hrano? Vaš pasji kosmatinec hlasta brikete prehitro? Naslednjič dajte v posodo s hrano žogico. Ta bo ljubljenčka prisilila, da jé bolj počasi.