Maaarket.si - Najbolj popularni izdelki na enem mestu
Maaarket.si - Najbolj popularni izdelki na enem mestu
Kozmetika

7 skrivnosti sijočih las

Lasje so pomemben del ženske identitete, saj obkrožajo obraz in poudarijo ženskost.

Vse se začne pri laseh. Nasmejana ženska s svilnatimi lasmi bo pritegnila pozornost vsakega moškega. Zato vam predstavljamo 7 trikov, s katerimi boste imele zraven in vedno urejene lase. 

Pred spanjem lase spnite v kito

Preden se odpravite spat, si lase spletite v kite. S tem jih boste zavarovale pred lomljenjem in statično elektriko. Zbudile se boste s popolnimi valovitimi lasmi, ki jih bo zavidala vsaka sodelavka.

Uporabljajte svileno posteljnino

Razmislite o nakupu svilene posteljnine. ta bo skrbela, da bodo vaši lasje ostali vlažni, saj ne vpija vlage. Da bo spanje v svileni posteljnini še prijetneje, vam priporočamo uporabo sonične naprave za čiščenje. Koža obraza bo z njo čista in svilnata.

"Zbudile se boste s popolnimi valovitimi lasmi, ki jih bo zavidala vsaka sodelavka."

Aloe vera bo dobro navlažila lase

Navlažite lase in lasne konice z uporabo gel aloe vere. Nežno ga utrite v lasišče. Pustite, da lase vpijajo gel vsaj 20 minut. Medtem lahko poskrbite tudi za kožo obraza in nanjo nanesete vlažilni gel Hyaluronic Aloe Jelly.

Fenirajte lase s hladnim zrakom

Si lase sušite s fenom? Izberite kakovosten sušilnik las, ki omogoča sušenje s hladnim zrakom. Tako boste lase manj poškodovale in izsušile. Lasje pa bodo bolj sijali.

Pripravite si domačo masko za lase

Preden si umijete lase, nanje nanesite raztopljeno kokosovo maslo in čez noč zavijte v toplo brisačo. Namesto maske iz kokosovega masla, si lahko pripravite tudi pripravek riževe vode. Riž skuhajte v nesoljeni vodi, nato prelijte v kozarec za vlaganje. Pustite ga 2-3 dni, da voda fermentira. Nato nanesite na lase, da vpijajo pripravek. Masko iz kokosovega masla ali riževe vode sperite in umijte lase kot običajno. 

S feniranjem počakajte 20 minut

Ko si umijete lase, jih za 20 minut zavijte v mehko brisačo in počakajte. Lasje bodo v tem času posrkali vodo, ki jo potrebujejo. Posušite si lase s kakovostno krtačo. Lasje bodo navlaženi, zato jih boste posušile hitreje kot navadno.

Dobro zmasirajte lasišče

Masaža lasišča bo spodbudila prekrvavitev in spodbudila hranjenje las vse do konice. Med šamponiranjem las se zadržite na lasišču in ga masirajte približno 3 minute. Da bo to opravilo lažje, uporabite držalo za tuš ročko. Lasišče lahko masirate tudi z močnejšim curkom tuš ročke, ki oponaša močan dež.